Anvendelse av kalsiummetall i stålfremstillingsindustrien


Produkt detalj

Produktetiketter

Kalsiummetall har en viktig anvendelse i stålindustrien, som kan forbedre ytelsen og kvaliteten til stål.
1. Kalsiumbehandlingsmiddel: metallisk kalsium brukes vanligvis som kalsiumbehandlingsmiddel i stålfremstillingsprosessen.Ved å tilsette en passende mengde metallkalsium i stålfremstillingsovnen, kan oksygenforurensninger som oksider, sulfider og nitrider i smeltet stål effektivt fjernes, og derved forbedre renheten til smeltet stål.
2. Deoksideringsmiddel: Kalsiummetall kan også brukes som deoksideringsmiddel i stålfremstillingsprosessen.Under smelteprosessen, ved å tilsette metallisk kalsium til smeltet stål, kan kalsium reagere med oksygen i smeltet stål for å produsere kalsiumoksid, og reagere med urenheter i sammensetningen for å danne oksider, effektivt redusere innholdet av oppløst oksygen og forbedre deoksidasjonseffekten til stål .
3. Modifikator: Kalsiummetall kan også brukes som modifiseringsmiddel for å forbedre krystallstrukturen og de mekaniske egenskapene til stål.I stålfremstillingsprosessen kan metallisk kalsium reagere med silisium, aluminium og andre elementer i smeltet stål for å danne karbider og silicider som ligner på kalsiumoksid, raffinere partiklene og forbedre styrken og seigheten til stål.
4. Legeringsadditiver: Kalsiummetall kan også brukes som legeringsadditiver i stål for å forbedre og justere den kjemiske sammensetningen og egenskapene til stål.Etter behov kan en riktig mengde metallkalsium tilsettes stålet for å justere silisiuminnholdet, endre stålets martensittiske temperatur og øke hardheten.
Kalsiummetall spiller en viktig rolle i stålindustrien, og forbedrer kvaliteten og egenskapene til stål.Gjennom påføring av kalsiumbehandlingsmidler, deoksideringsmidler, modifiseringsmidler og legeringsadditiver, kan renheten, deoksidasjonseffekten, krystallstrukturen og mekaniske egenskapene til stål effektivt forbedres for å møte behovene til stål i forskjellige bruksområder

2518b899b969300500747a55909eaef (1)


  • Tidligere:
  • Neste:

  • Relaterte produkter